Plastové obaly.


Plast má mnoho využití, ale hlavním pomocníkem je v potravinářském průmyslu, jako obalový materiál. Určitě jste si všimli, když jdete nakupovat běžný denní nákup na vaření. Jen, když koupíte vakuované maso, má na sobě plastový obal, když ho budete brát z pultu, dostanete ho do igelitového sáčku. Dále budete potřebovat nějakou přílohu k masu a to budou brambory, rýže nebo knedlík. Knedlík dostanete v plastovém obalu, stejně tak, jako rýži. Určitě vám jí nikdo nenasype do dlaní. Brambory můžete mít v plastových pytlech, když berete dvě a více kilo, které jsou už před váženy. Pak si zajdete pro nějakou zeleninovou oblohu nebo doplněk do receptu.

plastové bedny

Můžete zvolit volně ležící na pultech, ale opět jí musíte do něčeho dát. Pak si koupíte mazací sýr, salám, nějaký jogurt a nějaké gumové medvídky na cumlání. Když si to vezmete, tak každý věc bude něco plastového mít. Což je smutné, ale asi to jinak nejde. Spousta výrobců se snaží upustit od obalového provedení a může se stát, že maso, které dříve bylo v plastové vaničce a obalu už najdete jen v obalu bez vaničky, což je dobrým pokrokem. Nemáte dva obaly, ale jen jeden. Není to stále ideální, ale už to je pokrok. Když vyměníte ještě igelitovou tašku za plátěnou nebo třeba papírovou bude to ještě o něco lepší.

plastové bedny

Do obchodu jsou potraviny dodávány přepravci, kteří je vozí v plastových bednách. Jedná se o nejednoduší způsob přepravy, který zatím existuje. Plastové bedny Schoellerallibert na ovoce a na zeleninu, stejně tak na maso a další potraviny. Bedny se mohou trochu lišit, ale účel splňují stejný a to dostat pohodlně předměty z jednoho místa na druhé. V tomhle se moc výjimek udělat nedá. Můžete místo palet plastových využít palety dřevěné, ale to vám moc nepomůže. Přeprava musí být bezpečná a zboží musí být dobře jištěno a plastové bedny a přepravky jsou k tomu ideální. Můžeme šetřit s plastem jinde, ale tady ne.